AS Roma speler Florenzi scheurt voorste kruisband af

AS Roma speler Florenzi scheurt voorste kruisband af

27 oktober 2016

 

AS Roma en het nationale elftal van Italië kunnen voorlopig geen beroep doen op Alessandro Florenzi. Florenzi scheurde woensdag, in het met 3-1 gewonnen duel met Sassuolo de voorste kruisband af in zijn linkerknie.

Donderdag al zal de 25-jarige vleugelverdediger annex middenvelder worden geopereerd, meldt AS Roma. De 24-voudig Italiaans international liep zijn blessure gedurende de tweede helft op. Vlak voor tijd loste Francesco Totti de onfortuinlijke Florenzi af.

https://www.youtube.com/watch?v=OoaBCNZkNEc

Florenzi is een belangrijke speler voor AS Roma, dat momenteel de nummer twee van Italië staat, en het Italiaanse elftal. Tijdens het EK in Frankrijk afgelopen zomer, waar Italië de kwartfinales bereikte, was Florenzi basisspeler. In dertien wedstrijden kwam hij dit seizoen voor AS Roma binnen de lijnen, waarin hij één keer scoorde. Door de afwezigheid van Totti was hij bij aanvang van het seizoen aanvoerder van de ploeg.

“Toen ik hem een hand gaf, kneep hij heel hard in mijn hand. Zoveel pijn had hij. Het spijt ons allemaal zeer voor Alessandro. Als zoiets gebeurt, dan drukt dat alle vreugde over een overwinning weg. Dit kunnen we niet gebruiken”, zei Spalletti na afloop. Florenzi speelde tot dusverre 182 wedstrijden voor i Giallorossi.

Ironisch genoeg maakte vlak voordat Florenzi zijn kwetsuur opliep Antonio Rüdiger zijn rentree na te zijn hersteld van een kruisbandblessure. De Duitser blesseerde zich begin juni tijdens het trainingskamp van Die Mannschaft in aanloop naar het EK.

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops