Arts Steadman ‘schrok enorm’ van zware knieblessure Reis

Arts Steadman ‘schrok enorm’ van zware knieblessure Reis

28 januari 2011

 

Het eerste deel van Jonathan Reis‘ dubbele operatie verliep donderdag naar wens. Tijdens de vier uur durende sessie behandelde dokter Richard Steadman de knie van de Braziliaanse PSV-aanvaller, daar hij zijn voorste en achterste kruisband afscheurde en tevens de mediale band van de rechterknie. Steadman geeft te kennen de blessure van Reis ‘één van de zwaarste’ gevallen te vinden die hij ooit zag.

“Dokter Steadman schrok enorm van het letsel”, zegt de clubarts van PSV, Tjaarda Weber, in hetEindhovens Dagblad. “Hij had zelden zo’n massale schade in de knie gezien. Gelukkig is het kraak been ongeschonden gebleven.” Deel twee van de operatie staat gepland voor over een aantal weken; dan zijn de kruisbanden aan de beurt.

“Hij is nog min stens zes maanden uit de roula­tie”, laat Steadman bij monde van Weber weten. De situatie blijft zorgelijk, daar het onduidelijk is of Reis nog op het hoogste niveau zal kunnen terugkeren. “”Niks is zeker, we hebben geen enkele garantie. We gaan allemaal proberen ons uiterste best te doen, meer valt er op dit moment niet over te zeggen.” PSV zal voor 1 april een besluit moeten nemen of het de optie op contractverlenging voor Jonathan Reis zal lichten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie