Andrej Rendla: “Het gevoel is goed”

Andrej Rendla: “Het gevoel is goed”

 

Afgelopen dagen kwam een goedlachse Andrej Rendla het Trainingscentrum van FC Twente opfietsen. Hij kwam op zijn mountainbike naar de trainingslocatie in Hengelo. Voor de 22-jarige Randla is afgelopen week een nieuwe periode in zijn revalidatie aangebroken.

In het najaar van 2011, tijdens een wedstrijd met Jong FC Twente, liep Rendla een nieuwe kruisbandblessure op. Er volgde opnieuw een periode van revalideren. “Ik ben toen in Amerika door dokter Richard Steadman geopereerd  en de revalidatie verliep niet zoals we hadden gehoopt”, vertelt Rendla op de website van de club. “Ik kreeg een infectie aan mijn knie, waardoor de nieuwe kruisband moest worden verwijderd.  Dat was een heel moeilijke tijd. Ik wist natuurlijk dat het niet mijn eerste kruisbandblessure was en dan hou je er ook rekening mee dat je nooit meer op hoog niveau kunt voetballen. In deze periode ben ik goed begeleid door de Medische Staf van FC Twente.”

Rendla verbleef een periode in zijn geboorteland Slowakije en pakte ook weer zijn studie op. “Ik probeerde alles te doen wat ik kon. Ook deed ik zo veel mogelijk aan sport, met mijn vriendin heb ik veel aan badminton gedaan.” Negen weken geleden werd Rendla door de Belgische dokter Koen Lagae geopereerd. “Deze dokter hanteert een speciale methode bij blessures zoals ik die heb en deze operatie is goed gegaan. Afgelopen week ben ik bij hem in Antwerpen ter controle geweest en hij was zeer tevreden. De knie ziet er goed uit en is helemaal schoon. Dat was voor mij een mooi moment, hierdoor is voor mij ook een nieuwe periode van revalideren aangebroken.” Rendla revalideert onder begeleiding van Marcel Richter.

Samen met teamgenoot Filip Bednarek, die momenteel herstelt van een voetbalblessure, stapt hij ‘s morgens op de mountainbike om koers te zetten naar het Trainingscentrum. “Het is ook fijn om zo aan de dag te beginnen. Het is goed voor de knie. Normaal rij je in de auto naar de club en zit je daar een half uur op de hometrainer. Deze week volg ik een eigen trainingsschema bij Trifora en vrijdag vertrek ik voor een korte vakantie naar Slowakije. Het gevoel met mijn knie is goed en ik kijk er naar uit om over een paar weken weer terug te keren en verder te trainen. Het is na zo’n blessure moeilijk aan te geven wanneer ik weer op het veld kan staan, maar ik hoop aan het eind van deze zomer weer met de groep te kunnen trainen.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie