Anderlecht rest van seizoen zonder sterspeler Matías Suárez

Anderlecht rest van seizoen zonder sterspeler Matías Suárez

26 oktober 2013

 

Trainer John van den Brom van de Belgische kampioen Anderlecht heeft een dag voor de topper tegen Standard Luik een fikse tegenvaller moeten incasseren. Spits Matías Suárez heeft vanmiddag op de training een zware blessure opgelopen en is tot het einde van dit seizoen uitgeschakeld, meldde  de landskampioen via Twitter.
Volgens verschillende media heeft de 25-jarige Suárez de voorste kruisband van van zijn rechterknie afgescheurd.

Het wegvallen van Suárez is voor Van den Brom rampzalig nieuws, want hij kent met het als vijfde geklasseerde Anderlecht een zwakke seizoenstart. De vorm van de Argentijn was deze jaargang een klein lichtpuntje voor de Nederlandse trainer, want Suárez liet dit seizoen al zes doelpunten noteren voor Anderlecht. Bij die inbreng zal het deze jaargang waarschijnlijk  blijven.

Suárez staat al sinds het seizoen 2008/09 onder contract bij Anderlecht en werd met de club drie keer kampioen. In 2011 won hij De Gouden Schoen. In het verleden kampte Suárez al met een zware knieblessure, waardoor hij in de zomer van 2012 een transfer naar CSKA Moskou zag afketsen. Door die blessure speelde de 25-jarige Argentijn vorig seizoen maar elf competitiewedstrijden voor Paars-Wit. Dit seizoen keerde Suárez sterk terug met zes goals in elf duels.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie