Alje Schut keerde onlangs na lang blessureleed weer terug bij FC Utrecht.

Alje Schut keerde onlangs na lang blessureleed weer terug bij FC Utrecht.

31 maart 2010 

 

Alje Schut keerde onlangs na lang blessureleed weer terug bij FC Utrecht. De centrale verdediger speelde de laatste weken succesvol. Met Voetbal International sprak de 29-jarige Utrechter over zijn lange revalidatie.

Afgescheurde kruisbanden tegen sc Heerenveen in april van het vorig jaar zorgden ervoor dat Schut moest beginnen aan een flinke strijd om zich weer bij FC Utrecht terug te knokken. De strijd lijkt hij gewonnen te hebben.

“Mijn kracht is dat ik verder denk dan de bal”, reageert hij in VI. Een leven als niet-voetballer heeft door het hoofd gespookt van Schut. “Als mijn knie in puin zou liggen, moest ik klaar zijn voor een ander leven. Daar moet je niet te dramatisch over doen. Ik heb het atheneum afgerond, zodat ik altijd de overstap naar een maatschappelijke loopbaan kan maken.”

Samen met onder andere Ron Vlaar en Lasse Schöne revalideerde de centrale verdediger, wiens contract dit seizoen afloopt, in Zeist. “Hele dagen breng je samen door, je zit allemaal in hetzelfde schuitje. Ron Vlaar was de eerste die terug kon naar zijn club en iedereen heeft gezien hoe succesvol zijn rentree was. Dat was ook een geweldige opsteker voor de rest van de groep.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie