Afellay openhartig: 'Natuurlijk is geduldig zijn moeilijk'

Afellay openhartig: 'Natuurlijk is geduldig zijn moeilijk'

10 oktober 2012

 

Weer helemaal hersteld van een zware knieblessure richt Ibrahim Afellay zich op de toekomst. De door Barcelona aan Schalke 04 verhuurde ex-PSV-er maakte afgelopen weekend zijn eerste competitietreffer namens zijn nieuwe club en meldde zich vol vertrouwen bij Oranje, waarmee hij de WK-kwalificatieduels met Andorra (vrijdag, thuis) en Roemenië (dinsdag, uit) speelt.

Pas sinds de laatste weken van het afgelopen seizoen was Afellay hersteld van zijn kruisbandblessure, die hem maanden aan de kant hield. ‘Het was uiteindelijk jammer dat de zomer kwam, omdat ik net weer fit was’, vertelde Afellay aan VI. ‘Maar op dit moment voel ik me weer erg goed en sterk. Ik ben op de goede weg, begin steeds meer minuten te maken bij Schalke. En het is uiteindelijk aan de trainer om me op te stellen.’

Aanvankelijk deed Huub Stevens, de coach in kwestie, dat niet altijd. ‘De trainer wou me rustig brengen. Als voetballer sta je te popelen om te spelen, maar dan moet je gewoon geduldig zijn. Natuurlijk is dat moeilijk. Ik denk dat ik wat kan toevoegen aan het elftal en dan is het jammer dat je dat niet meteen kan laten zien.’

Klein kind

Ruim een jaar geleden, op 22 september 2011, ging het mis. Tijdens de training met Barça liep Afellay een zware knieblessure op. ‘Ik lag als een klein kind te huilen van de pijn. Voor een voetballer is er niets ergers dan een kruisband afscheuren.’

‘Als ik nu zie waar ik in korte tijd sta, zegt dat wel iets over mijn mentale kracht en weerbaarheid. Het was een lijdensweg, maar ik heb het een goede plek kunnen geven. Mijn moeder heeft daarin een sleutelrol gespeeld, ze stond dag en nacht voor me klaar.’

Omdat hij afgelopen seizoen nauwelijks in actie kwam bij Barcelona, verdween zijn uitzicht op speeltijd in Catalonië. ‘Anderen krijgen een kans, zo gaat dat. Maar ik vind niet dat ik daar gefaald heb. Sinds die blessure geniet ik nog meer dan voorheen van het spelletje. Op zo’n moment besef je des te meer dat je blij mag zijn dat je gezond bent en op het veld mag staan.’

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon