Afellay in januari terug verwacht op training Barça

Afellay in januari terug verwacht op training Barça

8 december 2011

 

Ibrahim Afellay scheurde eind september op de training van Barcelona de banden in zijn linkerknie. De aanvallende middenvelder herstelt echter snel en wordt in januari terug verwacht op het trainingsveld van zijn club.

Ruim twee maanden na de scheuring bracht Barcelona naar buiten dat de Oranje-international op de goede weg is en nog een rol kan spelen in de tweede helft van het seizoen. Het EK in Oekraïne en Polen, dat komende zomer wordt gespeeld, lijkt dan ook haalbaar voor Afellay. Bert van Marwijk zal daar blij mee zijn. “Afellay is iemand die het verschil kan maken als het team niet draait. Als we echt wat willen bereiken, kunnen we nauwelijks iemand missen”, zei hij vlak na de 3-0 nederlaag tegen Duitsland.

 

De voormalige PSV’er revalideert verder in Nederland, onder supervisie van de medische staf van Barça, en heeft tot dusver zijn linkerknie nog niet mogen belasten. Afellay kan vooralsnog slechts de rest van zijn lichaam in conditie houden. Op 22 december moet hij zich melden in Barcelona om de stand van zaken nog eens te bekijken.

De club laat Afellay vervolgens weer terugkeren naar Nederland waar hij het laatste traject van zijn revalidatie zal afleggen. Het is de bedoeling dat de speler zich vervolgens op 10 januari weer meldt bij Barcelona om aan de veldtraining te beginnen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie