Afellay: "Ik ben zo blij met mijn rentree"

Afellay: "Ik ben zo blij met mijn rentree"

30 april 2012

 

Ibrahim Afellay was in de wolken met zijn eerste minuten sinds zeven maanden. De flankspeler van FC Barcelona mocht invallen tegen Rayo Vallecano, nadat hij in september een zware knieblessure opliep.

Afellay verving Sergio Busquets in de 73ste minuut, waarna Barça nog uitliep naar een 7-0 overwinning. De voormalig PSV’er was opgelucht met zijn rentree. “Je weet dat het moment gaat komen op een dag, maar je weet niet wanneer”, reageerde Afellay op de website van zijn club.

“Je moet gewoon je tijd uitzitten. Het vergde veel geduld”, zei Afellay in gesprek met Sport 1. “Ik ben heel erg fit nu.”

“Ik ben zo blij dat ik mijn rentree gemaakt heb”, vervolgde de Oranje-international. “Ik wil gewoon voetbal spelen. Ik heb hard gewerkt tijdens de trainingen en ik ben dan ook erg tevreden weer terug te zijn.”

Met het oog op het EK in Polen en Oekraïne is de rentree van Afellay ook goed nieuws voor bondscoach Bert van Marwijk. Afellay was een vaste waarde in de selectie van het Nederlands elftal. Het toernooi begint op 8 juni.

Afellay gaf ook zijn mening over het vertrek van trainer Josep Guardiola. “Dat is zonde, want voor mij is Pep één van de beste coaches van de wereld”, sprak de 26-jarige Utrechter. “Maar Tito (huidige assistent en opvolger Vilanova, red.) is zo ongeveer hetzelfde, omdat ze jaren samengewerkt hebben. Ik denk dat we op dezelfde weg verder gaan.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband