Afellay dicht bij comeback bij Stoke City

Afellay dicht bij comeback bij Stoke City

6 december 2016

 

Ibrahim Afellay is dicht bij een comeback bij Stoke City. Het einde van zijn lijdensweg is in zicht, de Oranje-international maakt een scherpe indruk op Stoke City-manager Mark Hughes.

De 30-jarige Afellay werkt gestaag toe naar zijn eerste minuten bij de beloftes van Stoke City om in het nieuwe jaar weer in de hoofdmacht minuten te kunnen maken. Het moet het sluitstuk zijn van een revalidatie van een knieblessure, die hem sinds april aan de kant heeft gehouden. Hughes ziet de aanvallende middenvelder stappen zetten. “Hij maakt een goede indruk op de training”, aldus Hughes in The Sentinel. “Hij is scherp en kan gewoon voluit spelen zonder enige beperkingen. Hij beweegt weer zoals we hem kennen. De zorgen over zijn blessure zijn achter de rug. Dat is fantastisch.”

De middenvelder werd in april op de training geveld door een hevige knieblessure. Tijdens het seizoen 2011/2012 stond Afellay bij FC Barcelona langer dan een half jaar aan de kant met afgescheurde voorste kruisband.

“Door zijn blessures in het verleden weet hij nu precies hoe hij er mee moet omgaan”, zo geeft de trainer aan. “Hij luistert goed naar zijn lichaam en ik maak me geen zorgen over een nieuwe blessure. Volgens Hughes heeft Afellay geleerd van eerdere blessures. De mening van de middenvelder weegt zwaar voor de manager. ‘In het verleden is hij soms te snel weer begonnen. Dat heeft hem geen goed gedaan. Hij weet hoe het werkt. Dus als hij terug is, dan is hij ook definitief terug.’

‘Hij weet wat goed voor hem is als speler en als persoon. Je kent je eigen lichaam beter dan wie dan ook en daarom weet je ook wanneer je er klaar voor bent’, vervolgde Hughes. Een rentree afgelopen vrijdag met de beloftes werd overwogen. ‘Het was nog wat te vroeg. Maar we hopen zeker dat hij voor Kerst een wedstrijdje gaat spelen.’

Hughes wil Afellay in de laatste twee wedstrijden van het jaar inzetten in het U23-team op 12 december en 16 december. In januari is de kans groot dat de 53-voudig international weer minuten gaat maken in de hoofdmacht.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie