Afellay: "dat ik weer op het veld sta geeft een fantastisch gevoel"

Afellay: "dat ik weer op het veld sta geeft een fantastisch gevoel"

28 december 2017

 

Ibrahim Afellay was dolgelukkig met zijn invalbeurt tegen Liverpool. De middenvelder, die acht maanden geleden een kruisband scheurde, maakte zijn rentree en dat gaf hem ondanks de 4-1 nederlaag een goed gevoel.

“Ik ben natuurlijk teleurgesteld over het resultaat, maar dat ik weer op het veld sta geeft een fantastisch gevoel”, zei Afellay (VI) na afloop van het duel. “Ik denk dat ik de komende dagen pas echt ga beseffen dat ik weer helemaal terug ben. Ik scoorde zelfs nog bijna met een goed schot, maar het mocht niet zo zijn. Ik ben blij met mijn minuten, ik heb hier enorm hard gewerkt.”

Afellay beseft dat hij nog een lange weg te gaan heeft. “Ik verbeter me elke dag op de training en deze speelminuten helpen me ook weer verder. Ik train buiten de trainingen en wedstrijden om nog veel voor mezelf en hoop zo snel mogelijk terug te zijn op mijn oude niveau. Ik heb totaal geen last meer van mijn knie, maar er is een verschil tussen fit zijn en wedstrijdfit zijn.”

Stoke-manager Mark Hughes liet na het duel met Liverpool weten onder de indruk te zijn van Afellay. “Hij was geweldig aan de bal.’ Die woorden deden de Oranje-international, die in zijn tijd bij Barcelona al eens een vergelijkbare blessure had, goed. “Dat hoor je altijd graag van de trainer. Ik voel me goed. Hoe de fans mij vandaag ontvingen gaf me een heerlijk gevoel. Dat waardeer ik enorm. Ik ben gek op het spelletje, daarom heb ik zo hard gewerkt om opnieuw terug te keren van een zware blessure.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord