ADO aanvoerder Meijers scheurt achterste kruisband

ADO aanvoerder Meijers scheurt achterste kruisband

3 oktober 2016

 

ADO Den Haag moet het de komende maanden stellen zonder zijn aanvoerder Aaron Meijers. De 28-jarige Meijers heeft de achterste kruisband in zijn linkerknie heeft gescheurd, zo bleek vandaag uit onderzoek.

Meijers kwam vorige week in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (0-3 nederlaag) onschuldig in botsing met Arber Zeneli en moest geblesseerd naar de kant. Bij ADO ging men uit van een kneuzing, maar de blessure blijkt ernstiger dan verwacht.

Op het clubkanaal van ADO legt Meijers zelf uit wat er aan de hand is. ‘Mijn achterste kruisband is gescheurd. Ik hoef gelukkig niet geopereerd te worden, dus dat is positief. Nu moet ik mijn rust pakken met een brace om mijn been en toewerken naar mijn terugkeer op het veld. In het meest gunstige geval is dat over drie maanden, maar het kan ook vier tot zes maanden duren.’

De middenvelder Meijers was nooit eerder lange tijd uitgeschakeld door een blessure. ‘Het is heel erg wennen voor mij. Ik ben het niet gewend om zo lang uit de roulatie te zijn. Ik besef het volgens mij nog niet helemaal, maar het is heel erg vervelend. Het voelt een beetje alsof ik mijn team in de steek laat. Zeker in deze fase kan de ploeg alle hulp gebruiken en ik wil heel graag helpen, maar dat kan even niet.’

Meijers werd begin dit seizoen door de nieuwe trainer Zeljko Petrovic aangewezen als aanvoerder van ADO.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie