Achterste kruisband blessure voor Marco Reus

Achterste kruisband blessure voor Marco Reus

29 mei 2017

 

Marco Reus is minstens een paar maanden uitgeschakeld vanwege een scheur in de achterste kruisband van zijn rechterknie. De 27-jarige Duitser liep afgelopen zaterdag een scheurtje in zijn kruisband op in de Duitse bekerfinale die zijn club Borussia Dortmund met 2-1 won van Eintracht Frankfurt.

Reus werd zaterdagavond in de rust vervangen in de bekerfinale in het Olympisch Stadion in Berlijn. Borussia Dortmund laat op de clubsite weten dat het gaat om een scheurtje in de achterste kruisband van zijn rechterknie. De komende dagen wordt de knie van Reus nader onderzocht. Pas daarna kan een goede voorspelling gedaan worden hoe lang hij precies is uitgeschakeld.

Voor Reus is de zware knieblessure een volgende tegenvaller na een seizoen vol fysiek leed. De Duits international miste de eerste maanden van het voetbaljaar vanwege een ontstoken schaambeen. Ook het EK in Frankrijk miste hij hierdoor. In maart liep hij nog een spierkwetsuur op, waardoor hij vijf weken niet inzetbaar was voor Dortmund-coach Thomas Tuchel. In totaal speelde Reus het voorbije seizoen 24 wedstrijden, waarin hij dertien keer scoorde en acht assists leverde. Reus moest ook het WK 2014 in Brazilië, dat werd gewonnen door Duitsland, missen door een enkelblessure.

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord