7e POST OLYMPISCH SPORTCONGRES

7e POST OLYMPISCH SPORTCONGRES

 

VARIOUS SPORTS & SERIOUS INJURIES

Donderdag 22 september 2016
Locatie: Papendal Arnhem

Bekijk hier het programma 

U kunt zich hier aanmelden

7e POST OLYMPISCH SPORTCONGRES

Dr. Cees Rein van den Hoogenband,
Hoofd van High Performance team en de medische ploeg.

Nog nooit eerder is er zo’n grote ploeg afgevaardigd (241 sporters) naar de Spelen!

Het grootste sportevenement ter wereld vindt plaats van 5 t/m 21 augustus in Rio de Janeiro. Het medische begeleidingsteam van de ploeg staat dit keer voor grote uitdagingen. Eén daarvan is de waterkwaliteit, een enorm punt van zorg waar de medische staf al jaren mee bezig is. Ook zijn infecties zoals het “zika-virus” in Rio echt een specifiek probleem. Dit is in het vizier nog voordat het epidemische vormen begon aan te nemen. Tijdens de jaren voorbereiding wordt er met de beste nationale en internationale experts op dit gebied overleg gepleegd om het “Team NL” zo goed mogelijk van advies te kunnen voorzien.

Er is bovendien een High Performance team geformeerd dat zich bezig houdt met preventie en innovaties op gebied van behandelingen en prestaties van de olympische sporters..

Hoofd van dit Team en de medische ploeg is Chef arts Cees Rein van den Hoogenband. Van den Hoogenband heeft zijn sporen ruim verdiend in de sporttraumatologie en sportgeneeskunde. Hij heeft een schat aan ervaring op gebied van begeleiding van topsport en is directeur van Topsupport in Eindhoven.

Over zijn ervaringen in Rio en over de organisatie en positie van de Topsport medische zorg praat Cees Rein ons als ervaringsdeskundige van het Post Olympisch Congres bij op 22 september 2016 in Papendal.

Kom naar het 7de NVT Post Olympisch Sportcongres om deze en vele andere interessante verhalen met ons te delen.

———————————————————-

Graag laten wij u ook kennismaken met deze “ervaringsdeskundige”  tijdens het komende 7de NVT Post Olympisch Sportcongres.

Jelle Heisen MSc, Fysiotherapeut en Manueel Therapeut.
-maakt deel uit van de medisch staf in Rio 2016-

“Beweging is alles voor mij. Van bewegen heb ik mijn beroep gemaakt.”
De bewegingen van sporters blijven mij boeien. Maar daarnaast zie ik als fysiotherapeut wat voor invloed het heeft als er ergens in die beweging een hapering zit. Het is mijn passie om de bewegingen zo goed mogelijk te laten verlopen en als deze goed verlopen tot in de perfectie te verbeteren.

Jelle Heisen is sinds 2006 fysiotherapeut. Jelle heeft zelf op nationaal niveau atletiek (400 meter) bedreven en benadert het vak van fysiotherapeut en trainer met dezelfde topsportmentaliteit. Hij heeft veel ervaring in de begeleiding van topsporters en is onder andere al meer dan 5 jaar betrokken bij de begeleiding van het Nederlands dames handbalteam. Daarnaast heeft hij diverse (individuele) olympische sporters gerevalideerd. Jelle heeft contact met diverse goede orthopedische chirurgen en sportartsen, met wie hij samen het beste beleid voor de revalidatie wil samenstellen.

———————————————————-

Graag laten wij u ook kennismaken met deze “bewegingswetenschapper”  tijdens het komende 7de NVT Post Olympisch Sportcongres.
Dr. Daan J.J. Bergman, coördinator sportinnovatie op het valorisatiecentrum te Delft

Zwemmen met licht gekromde handen, roeien in een snellere boot, zeilen in comfortabele kleding of fietsen in een windtunnel.

Aan de TU Delft probeert men de aanwezige expertise op het gebied van materialen en productontwerp te combineren met onderzoeksgebieden als aerodynamica, hydrodynamica en biomechanica. Onderzoek dat moet leiden tot ontwikkeling van producten die prestatieverhogend werken, de training verbeteren en het blessurerisico verkleinen. “Als TU Delft hebben we de ambitie om in Nederland voorop te lopen”, stelt dr. Daan Bergman, coördinator sportinnovatie op het valorisatiecentrum te Delft.

Het in oktober 2010 opgestarte InnoSportLab Den Haag is één van de zes labs waar verschillende partijen samenwerken ‘om de kans op olympische medailles te vergroten’. De TU leidt er drie projecten. Delftse wetenschappers werken er bijvoorbeeld aan een lichte en zuinige hightech boot, waarin een zeilcoach via een dataverbinding de verrichtingen van de zeilers op de voet kan volgen. Bregman: “Het idee is om de sporter zoveel mogelijk in eigen omgeving te laten trainen, terwijl er testen worden uitgevoerd. Breng het lab naar de sporter.”

 

———————————————————-

Kom naar het 7de NVT Post Olympisch Sportcongres om diverse interessante verhalen met ons te delen.
U kunt zich hier aanmelden

Wij wensen u nog een fijne sportzomer en hopen u op de 22e september 2016 in Papendal te mogen ontvangen!

Namens de congrescommissie Sportcongres 2016
Tom van Thiel,
Voorzitter congrescommissie Sportcongres 2016

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord