Zweden in shock: geen EK voor Majstorovic

Zweden in shock: geen EK voor Majstorovic

28 februari 2012

 

Zweden kan tijdens het EK niet beschikken over Daniel Majstorovic. De verdediger van Celtic scheurde tijdens de dinsdagtraining zijn kruisbanden af, meldt de Zweedse bondscoach Erik Hamrén.

Een ongelukkige botsing met twee teamgenoten leidde het drama in. “Een medespeler viel bij een duel op het been van Daniel, die net zijn been strekte. Ik dacht niet dat het zo erg was, want hij gaf geen krimp. Ik weet zelf hoe pijnlijk zo’n blessure is”, klinkt Hamrén nog altijd wat verbaasd. Onderzoek in het ziekenhuis bevestigde zijn vrees.

Hamrén rekent tijdens het EK niet op Majstorovic, die voor een maandenlange revalidatie staat. Geruchten dat het slechte veld waarop Zweden trainde de blessure veroorzaakte worden door Hamrén afgedaan als onzin.

De gedachten van Hamrén zijn bij Majstorovic, oud-speler van onder meer FC Twente. “Veel zaken zorgen ervoor dat ik nog bozer ben. Sinds ik het nieuws hoorde voel ik me slecht. De bevestiging maakt de pijn niet erger. Zijn contract loopt deze zomer af, dát zijn zaken die er voor zorgen dat het nog meer pijn doet.”

Hamrén: “Daniel is een zeer goede voetballer, daarom is hij hier. Hij deed het dit seizoen fantastisch bij Celtic, de club bood hem niet voor niets al een nieuw contract aan. Hij is een geweldige gozer die goed in de groep ligt. Dat hij er niet meer bij is, doet pijn.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband