Zware knieblessure voor Nelson Valdez

Zware knieblessure voor Nelson Valdez

31 augustus 2014

 

Slecht nieuws voor Eintracht Frankfurt. Nelson Valdez, die deze zomer gepresenteerd werd als offensieve aanwinst voor de Duitse club, is maandenlang uitgeschakeld vanwege een zware knieblessure. Hij heeft zaterdag een scheurtje in de voorste kruisband van zijn rechterknie opgelopen in de wedstrijd tegen VfL Wolsburg (2-2).

De aanvaller uit Paraguay hield de kwetsuur over aan een duel met Wolfsburg-verdediger Ricardo Rodriguez in de 54ste minuut. Begin deze week zal de 30-jarige Valdez geopereerd worden door specialist Jürgen Huber en kan zijn revalidatie beginnen.

Het is een flinke domper voor Frankfurt, benadrukt coach Thomas Schaaf: “Het is zeer ongelukkig. Dit doet ons veel pijn. Het is erg jammer want Valdez ging steeds beter spelen. Maar hij is een vechter en we zullen er alles aan doen om hem zo snel mogelijk weer bij de ploeg te krijgen”, aldus coach Thomas Schaaf die Valdez deze transferwindow na een huurperiode bij Olympiakos zag aansluiten.

Valdez speelde tot nu toe 67 interlands voor Paraguay waarin hij 12 keer scoorde. Valdez heeft al heel wat clubs op zijn naam staan. Hij speelde voor Werder Bremen, BVB Dortmund, Hércules, Rubin Kazan, Valencia, Al-Jazira, Olympiakos en nu dus Eintracht Frankfurt.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie