Zware knieblessure voor Bakker, aanvoerder Jong FC Groningen

Zware knieblessure voor Bakker, aanvoerder Jong FC Groningen

3 april 2013

 

Nick Bakker is de rest van dit seizoen uitgeschakeld, meldt FC Groningen op hun website. De aanvoerder van Jong FC Groningen liep dinsdagavond in de topper tegen Jong sc Heerenveen een zware knieblessure op. In het Wilhelmina Ziekenhuis van Assen werd woensdagochtend een gescheurde voorste kruisband in de linkerknie geconstateerd. “Dit is balen.”

Bakker kwam dinsdagavond op Sportpark Corpus den Hoorn in het toptreffen met Jong sc Heerenveen na een half uur spelen ongelukkig neer toen hij half op de bal stapte. “De voet ging naar binnen, de knie naar buiten. Ik hoorde een knak, had erge pijn en wist meteen dat het mis was”, blikt de 21-jarige centrale verdediger terug op het voor hem bijzonder vervelende en ongelukkige moment.

Veel pijn
“Ik had veel pijn toen ik op de brancard lag en van het veld werd gedragen. Ik had gelijk in mijn hoofd: ‘Als het maar niet iets ernstigs is.’ Maar eigenlijk wist ik wel beter. In het ziekenhuis vanochtend (woensdag – red.) bleek uit een MRI-scan wat al werd gevreesd. Ik mocht zelf kiezen of ik de foto’s wilde zien, maar daarvoor had ik geen angst, dus zag ik hoe de kruisband was afgescheurd.”

Bakker schetst het traject wat hij nu zal moeten ingaan. “Eerst moet al het vocht uit mijn knie en moet ik de knie koelen. Als de knie tot rust is gekomen en stabiel is, hoop ik zo snel mogelijk geopereerd te worden. Ik heb nog niet nagedacht over hoe en wat, dat komt de komende periode aan de orde.”

Debuut
Vorig seizoen debuteerde Bakker op 19 februari ’12 tijdens het thuisduel met PSV (3-0 winst) en op 8 december tijdens het bezoek aan Ajax (2-0 nederlaag) startte hij voor het eerst in de basis. Voor eigen publiek debuteerde de jeugdinternational onlangs tegen FC Twente in de basis, toen in de warming up bleek dat aanvoerder Kees Kwakman niet kon spelen. Afgelopen zaterdag was Bakker in de absolute slotfase van de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II nog invaller in Tilburg. De Stadjer werd onlangs door hoofdtrainer Robert Maaskant definitief overgeheveld naar de eerste selectie.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie