Zware blessure voor Willem II aanvaller Velikonja

Zware blessure voor Willem II aanvaller Velikonja

14 november 2017

Inmiddels is na onderzoek duidelijk geworden dat Willem II aanvaller Etien Velikonja zijn voorste kruisband heeft gescheurd.

Maandag onderging Etien Velikonja een operatie aan zijn knie waaruit naar voren is gekomen dat zijn voorste kruisband beschadigd is geraakt tijdens de wedstrijd AZ – Willem II. Tijdens de operatie is de kruisband direct hersteld. Het herstel van zijn knie zal enkele maanden in beslag nemen.


 

Tien dagen geleden, in de laatste competitiewedstrijd tegen AZ, moest de Sloveen na iets meer dan 30 minuten het duel al staken. De dag erna schreef de spits het volgende op zijn Instagram-account:

‘Helaas is mijn goal tegen Ajax waarschijnlijk mijn laatste doelpunt van dit seizoen, want ik ben geblesseerd geraakt aan mijn knie. Ik moet geopereerd worden, maar ben erg gemotiveerd om sterker terug te komen.’


 

Willem II communiceerde eind vorige week al dat Velikonja een knieoperatie zal moeten ondergaan nadat hij afgelopen zaterdag in het uitduel tegen AZ uitviel.

Of de 28-jarige Velikonja überhaupt nog in actie gaat komen voor Willem II is de vraag. In augustus tekende de tweevoudig international een contract voor één seizoen. In zes officiële wedstrijden voor de Tricolores was Velikonja drie keer trefzeker.

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband