Zoltán Gera, aanvoerder Hongarije, scheurt voor tweede maal zijn voorste kruisband

Zoltán Gera, aanvoerder Hongarije, scheurt voor tweede maal zijn voorste kruisband

8 januari 2013

 

West Bromwich Albion en het nationale elftal van Hongarije moeten het de rest van het seizoen stellen zonder Zoltán Gera. De 33 jarige middenvelder, met Hongarije tegenstander van Nederland in de strijd om kwalificatie voor het WK 2014, heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd. Dat meldde de ploeg uit de Premier League dinsdag. In november 2011 scheurde hij ook al zijn kruisband van zijn linkerknie. Lees hier meer

Gera liep de kwetsuur op in het FA Cup-duel met Queens Park Rangers van zaterdag (1-1). Voor het herstel staat tussen de zes en negen maanden. Of de international wedstrijdfit is als Hongarije op bezoek gaat bij Nederland in oktober, is dus maar de vraag. In elk geval mist de aanvoerder van Hongarije de duels met concurrenten Roemenië en Turkije van Oranje, die voor maart dit jaar op de rol staan.

Manager Steve Clarke van West Bromwich Albion zegt kapot te zijn van het nieuws. ,,Hij is een fantastische jongen en professional. Hij krijgt onze volledige steun bij zijn herstel”.
WBA staat na 21 speeldagen verrassend zevende in de Engelse competitie.

Gera is de laatste tijd geplaagd door blessureleed. Het eerste duel met Nederland, september 2010 (1-4 verlies), moest hij al missen door een achillespeeskwetsuur. In november 2011 (zoals al vermeld) scheurde hij ook zijn voorste kruisband in zijn linkerknie af, waardoor hij vorig seizoen maar vier keer voor West Bromwich binnen de lijnen kwam. Deze voetbaljaargang heeft hij zestien keer meegedaan, waarin hij vier keer scoorde.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon