Willem II speler Lewis heeft kruisband gescheurd

Willem II speler Lewis heeft kruisband gescheurd

22 augustus 2019

Willem II verdediger Fernando Lewis heeft in het uitduel met Fortuna Sittard (2-3) een serieuze knieblessure opgelopen en is voor lange tijd uit de roulatie.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Lewis zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komen voor Willem II. Vanwege de privacywet doet Willem II geen uitspraken over de exacte herstelduur van de rechtsback.

“Het is letterlijk en figuurlijk erg pijnlijk om, zeker in de beginfase van het seizoen, deze blessure op te lopen. Ik ga mijn best doen om goed te herstellen en sterk terug te keren. Ik wens mijn teamgenoten voor de komende periode veel succes”, aldus de verdediger, die onder trainer Adrie Koster een vaste basisspeler is.

De 26-jarige Lewis, geboren in Den Haag, speelde jarenlang voor AZ alvorens in 2017 voor Willem II te kiezen. In Tilburg werd de voormalige aanvaller omgeturnd in een rechtsback. Bij AZ scheurde Lewis in 2012 ook zijn voorste kruisband af dus hij weet wat hem te wachten staat.

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops