Weer tegenslag voor FC Den Bosch speler Wouter de Vogel

Weer tegenslag voor FC Den Bosch speler Wouter de Vogel

24 september 2013

 

Weer tegenslag voor Wouter de Vogel. Dinsdagochtend bleek uit onderzoek dat de 23-jarige voetballer van FC Den Bosch de kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. Ook heeft hij schade opgelopen aan de meniscus.

De Vogel verliet vrijdag in de wedstrijd tegen Jong PSV nog voor de rust het veld. Waar toen al voor gevreesd werd, is nu dus waarheid geworden. Dat betekent dat De Vogel dit seizoen niet meer in actie komt. Vorig jaar was De Vogel ook al vrijwel het gehele seizoen uitgeschakeld door een afgescheude kruisband, een blessure aan dezelfde knie nog wel.

“Een klap”, reageert trainer Ruud Kaiser. “In de eerste plaats natuurlijk voor hem, maar ook voor ons. We hebben Wouter voorzichtig gebracht en hij begon juist steeds beter in vorm te raken.”

Het zit FC Den Bosch sowieso niet mee; De Vogel is al de vierde speler die voor langere tijd niet inzetbaar is. Tom van Weert (kruisband) wordt pas rond de winterstop terug verwacht en Bruno Appels (schouder) pas daarna. Stefan Stam, die al het hele seizoen kwakkelt met blessures, werd deze week geopereerd aan zijn menicus en is ook voor tenminste een maand uit de roulatie. En het zou best wel eens kunnen dat zich deze week nog een vijfde speler bij dat kwartet langdurig geblesseerden voegt. De knie van Alair Cruz Vicente wordt donderdag onderzocht. Cruz Vicente raakte op 22 september in het duel met FC Oss geblesseerd.

 “Ik zit er helemaal doorheen.”

“Vrijdag (in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV, 2-1, red.) kreeg ik bij een schot op doel een klein beetje last van mijn knie. Een soort knikje”, vertelt het lijdend voorwerp aan 073voetbal.nl. ”Toen ben ik nog naar de kant geweest, maar er was niets te zien en ik wilde terug het veld in om het te proberen. Had ik beter niet kunnen doen, maar dat is achteraf makkelijk praten. Vijf minuten later gaf ik de bal voor met rechts, waarbij m’n linkerbeen draaide. Ik hoorde echt een krak en wist meteen dat het mis was.”

Hoop
De Vogel’s gedachten gingen terug naar vorig seizoen, toen hem eenzelfde situatie overkwam. “Na de wedstrijd dacht ik gelijk dat het weer de kruisband was. Maar in de dagen voor de MRI-scan, die dinsdagochtend plaatsvond, krijg je toch nog hoop dat het misschien wat anders kan zijn. Helaas bleek dat niet het geval. Het is toch weer de kruisband die afgescheurd is. En er zit ook nog een scheur in de binnenmeniscus.” Een hele bittere pil voor de aanvallende middenvelder, die eindelijk weer op een basisplaats mocht rekenen. ”Ik zit er helemaal doorheen. De klap was het grootst na de wedstrijd, omdat ik toen eigenlijk al wist dat het weer de kruisband was. Maar toen vanmorgen de definitieve uitspraak kwam, was het toch even slikken. Ik heb zo lang gerevalideerd om fit te zijn – vanaf 1 oktober tot half mei – en voor mijn gevoel ging het net lekker. Precies vorig jaar werd ik geopereerd en binnenkort ‘mogen’ we weer… Ik had dit seizoen met FC Den Bosch heel anders voorgesteld. Voorlopig wordt het weer negen maanden toekijken. Zwaar klote.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops