Voorste kruisband blessure voor Everton aanvaller Bolasie

Voorste kruisband blessure voor Everton aanvaller Bolasie

6 december 2016

 

Yannick Bolasie moet onder het mes vanwege een voorste kruisbandblessure, zo heeft Everton maandagavond bevestigd. Manager Ronald Koeman kan waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer over de buitenspeler beschikken.

Bolasie liep de schade aan zijn voorste kruisband zondag op, in de 68ste minuut na een tackle van Martial, in de thuiswedstrijd tegen Manchester United (1-1). De international van Congo onderging maandag een scan en daaruit bleek dat een operatie onvermijdelijk is.

Hij wordt later deze week geopereerd. De medische staf van Everton kon maandag nog niet zeggen hoe lang Bolasie uitgeschakeld is. Bolasie zal hierdoor niet alleen de Afrika Cup missen, hij komt waarschijnlijk ook niet meer in actie voor Everton dit seizoen.

Het persoonlijke drama voor de 27-jarige Congolees is ook bijzonder slechts nieuws voor Koeman. Sinds zijn debuut bij Everton speelde hij elke wedstrijd voor de club. Bolasie werd door Everton in augustus van dit jaar voor zo’n 29 miljoen euro overgenomen van Crystal Palace. Bolasie leverde in veertien Premier League-duels vervolgens vier assists en scoorde bovendien één keer.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband