Vitesse strikt geblesseerde 'winnaar' Reis

Vitesse strikt geblesseerde 'winnaar' Reis

4 december 2011 

 

Vitesse heeft Jonathan Reis gecontracteerd tot het eind van het seizoen. Dat meldt de Arhemse club zondagavond via de officiële kanalen. Bevalt van beide partijen de samenwerking, dan heeft Vitesse de mogelijkheid de 22-jarige aanvaller uit Brazilië langer vast te leggen.

Reis revalideert nog altijd van de zware knieblessure die vorig jaar op 19 december in dienst van PSV tegen Roda JC Kerkrade opliep. Na een botsing bleek de aanvaller zowel zijn voorste als achterste kruisband afgescheurd te hebben. Reis werd in de Verenigde Staten geopereerd door de befaamde orthopedisch chirurg Richard Steadman. “Een zeer gecompliceerde operatie, maar aangezien het kraakbeen ongeschonden is, is de hoop op volledig herstel realistisch”, stelt technisch directeur Ted van Leeuwen.

“Het is niet te zeggen wanneer hij wedstrijdfit is. Dat gaan we in januari testen.” Reis speelde de afgelopen vier jaar voor PSV, waar hij een turbulente carriere kende met onder meer drugs- en alcoholgebruik. “Jonatan Reis is overlever pur sang. Hij heeft zijn portie mentale en lichamelijke ellende wel gehad. Hij heeft alle kelders van misere verkend. Toch is hij er nog altijd”, stelt Van Leeuwen via de officiële kanalen.

 

“Dat zegt veel over zijn karakter. Reis is een winnaar, geen loser. Het lijkt een medisch wonder dat hij een jaar na het ongeluk alweer traint bij zijn eigen Braziliaanse fysiotherapeut Dr. Eduardo Santos.” Alom werd gerekend op een nieuw contract voor Reis bij PSV, maar de gesprekken daarover ketsten onlangs af. Het feit dat Reis een salaris van meer dan 500.000 euro moet verdienen, omdat hij niet uit de Europese Unie afkomstig is, was voor technisch directeur Marcel Brands de reden om voorzichtig te zijn bij de onderhandelingen, temeer omdat het uitzicht op het herstel van Reis nog onvoldoende duidelijk is.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie