Villas-Boas: 'Geweldig om Essien weer in actie te zien'

Villas-Boas: 'Geweldig om Essien weer in actie te zien'

14 januari 2012

 

Chelsea hield zaterdagmiddag niet alleen drie punten over aan het thuisduel met Sunderland (1-0), de Londenaren zagen ook middenvelder Mickaël Essien (29) zijn langverwachte rentree maken.

De Ghanese middenvelder, die in de voorbereiding op dit seizoen een zware knieblessure opliep en maandenlang moest revalideren  (scheurde op 9 juli van dit seizoen de voorste kruisband van zijn rechter knie), kwam in de 73ste minuut in het veld voor Frank Lampard en speelde zijn eerste duel voor The Blues sinds 22 mei van het vorige jaar.

‘Ik moet onze medische staf een groot compliment geven’, liet Chelsea-manager André Villas-Boas na afloop van het duel met Sunderland weten. ‘Ze hebben Mickaël een maand vroeger dan verwacht weer helemaal fit gekregen. Om hem vanmiddag weer op het veld in actie te zien gaf een geweldig gevoel.’

De terugkeer van Essien, bijgenaamd de bison, komt voor Chelsea op een plezierig moment. De Londense club moet vanaf komende week immers verschillende spelers afstaan aan Afrikaanse landen die deelnemen aan de strijd om de Afrika Cup in Gabon en Equatoriaal Guinea.

Uiteraard neemt Essien vanwege zijn gebrek aan wedstrijdritme geen deel aan het Afrikaanse landentoernooi en blijft hij zodoende de komende weken beschikbaar voor Chelsea.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon