Vidic maakt na 8 maanden zijn rentree

Vidic maakt na 8 maanden zijn rentree

5 augustus 2012

 

Nemanja Vidic heeft vandaag zijn rentree gemaakt bij Manchester United. De Servische verdediger was ruim acht maanden uit de roulatie met een zware knieblessure.

Vidic stond in de basis tijdens het oefenduel van United met het Noorse Valerenga (0-0). Hij maakte een uur vol. Vidic scheurde in december van het vorige jaar zijn rechter kruisband af en was daar ruim acht maanden zoet mee. Inmiddels is hij weer inzetbaar voor manager Sir Alex Ferguson.

De gemaakte speelminuten in Scandinavië stemmen hem dan ook content. “Het voelde goed. Na acht maanden zonder wedstrijd is het logisch dat je weer moet wennen aan positie kiezen en mijn conditie is nog niet top. Hopelijk wordt dat beter de komende weken, maar ik ben tevreden. Mijn knie voelde goed, ik voelde me goed en hopelijk is het de volgende wedstrijd beter”, vertelt de Serviër aan MUTV.

“Die periode was frustrerend, maar ik wist dat ik er zeker zes maanden uit zou zijn. Ik heb geprobeerd het beste eruit te halen, heb hard gewerkt en probeer terug te komen op het niveau waar ik voor de blessure was. Dat was mijn doel en we zullen zien wat er dat halfjaar is gebeurd. Elke sportman heeft het risico op blessures en hopelijk is dit verleden tijd voor mij en komen er betere dagen aan. Het is hard, maar hoort bij de voetballerij”, aldus Vidic.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie