Veltman speelt exact een jaar na operatie de halve finale CL

Veltman speelt exact een jaar na operatie de halve finale CL

1 mei 2019

Voor Joël Veltman was de eerste halve finale wedstrijd van de Champions League gisteren avond tegen Tottenham Hotspur extra speciaal. De 27-jarige verdediger van Ajax werd een jaar geleden, exact op 30 april 2018, geopereerd aan zijn zware kruisbandblessure. Precies een jaar later dus, op 30 april 2019, begon Veltman in de basis van de halve finale van de Champions League in het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur.

“Dat had ik toen natuurlijk nooit kunnen denken, dat ik een jaar later de halve finale zou spelen”, reageert Veltman op het clubkanaal van Ajax. Toch stond hij daar want trainer Erik ten Hag gaf de voorkeur aan Veltman, ondanks de rentree van Noussair Mazraoui in de wedstrijdselectie. Veltman was zelf ook tevreden over zijn optreden tegen Spurs: “Ik ben wel tevreden, maar in de opbouwende aspecten kon ik beter. Maar ik mag tevreden zijn met wat ik in de tweede helft allemaal heb weggehaald toen we werden teruggedrongen. Uiteindelijk is dat waarvoor je er als verdediger staat.”

Veltman speelde een prima wedstrijd, net als in de dubbele confrontatie van de kwartfinale tegen Juventus. Toen begon hij ook allebei de wedstrijden in de basis. In de tweede wedstrijd van de achtste finale, tegen Real Madrid in Estadio Santiago Bernabéu, viel Veltman in nadat Mazraoui een rode kaart had gekregen. Veltman stond er weer in een grote en belangrijke wedstrijd! Inmiddels heeft Veltman alweer zijn twaalfde wedstrijd gespeeld nadat hij in februari tegen NAC Breda zijn rentree had gemaakt als invaller.

Dit bericht bekijken op Instagram

Yesterday’s win ❌❌❌ #ajax

Een bericht gedeeld door Joël Veltman (@joelveltman) op

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops