Vargas wil in maart op het veld staan

Vargas wil in maart op het veld staan

28 oktober 2011

 

Ronald Vargas (24) is misschien van glas, maar zijn toekomst ligt niet in scherven. De Venezolaan van Anderlecht scheurde zijn kruisbanden niet, alleen de patellapees in zijn linkerknie is geraakt. Volgens de meest rooskleurige prognoses zou hij slechts vier maanden buiten strijd zijn.

Toen Ronald Vargas woensdag in het bekerduel met Rupel Boom na 1 minuut en 20 seconden door zijn linkerknie zakte, reageerde Anderlecht geschokt. Er werd gevreesd dat de Venezolaan zich opnieuw had geblesseerd aan zijn kruisbanden of meniscus, maar gisterochtend kreeg hij relatief goed nieuws. De kruisbanden zijn ongeschonden, alleen de patellapees is gescheurd.

Pedro Vargas, de vader van Ronald, waakte tot 7 uur aan de zijde van zijn zoon, nadat die woensdagnacht in het Park Leopold Ziekenhuis was onderzocht. ‘De meniscus en kruisbanden die begin dit jaar werden geopereerd, zijn nog intact’, zegt vader Vargas. ‘Dat is een hele opluchting voor Ronald en voor ons allemaal. Ronald is vastbesloten om sterker dan ooit terug te keren. Eind februari, begin maart wil hij opnieuw op het veld staan. Vier maanden is een normale revalidatieperiode voor de operatie die hij moet ondergaan.’ Bij de start van de play-offs met andere woorden.

Transplantatie
Vargas wordt allicht maandag al geopereerd door dokter Declercq. ‘Een echte specialist’, zegt Pedro Vargas. ‘Het gaat om een relatief eenvoudige ingreep. Ronald zal helemaal genezen. Er is geen sprake van dat zijn carrière gevaar loopt door deze ingreep.’

Zijn zoon zal een transplantatie ondergaan met een andere pees uit zijn lichaam, of een pees van een overledene. Volgens specialisten is er overigens wel een verband met de blessure die hij op 6 februari opliep. Om zijn kruisbanden te versterken, werd een deel van de patellapees verwijderd. En net de laatste weken sukkelde hij met een kleine irritatie aan die pees. Toch nam Vargas geen risico door te spelen, want die pijn is niet ongewoon.

Dat zegt ook vader Vargas. ‘Ronald heeft gewoon pech gehad. Er is geen enkele twijfel dat hij terugkeert op het hoogste niveau. Anderlecht is bovendien een echte topclub die medisch perfect is omringd. Ze weten heel goed waarmee ze bezig zijn.’

Anderlecht zal op geen inspanning kijken om zijn 2,5 miljoen euro dure zomeraankoop weer op niveau te krijgen. ‘Dit is een domper voor de speler en de club. Anderlecht zal Vargas bijstaan om hem zo snel mogelijk naar zijn vertrouwde niveau te brengen. Ronald heeft al blijk gegeven van een uitstekende mentaliteit. Die moed en kracht zal hij nu opnieuw moeten aanwenden om terug te keren’, zegt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck in een officieel statement.

Respect

Ook de spelersgroep leeft mee. U kunt al raden aan welke speler zondag eventuele doelpunten tegen Lierse zullen worden opgedragen. ‘Zondag moeten we winnen voor Ronald’, zegt Cheikhou Kouyaté. ‘De uitschakeling is één zaak, maar zijn blessure is toch het ergste. De hele groep zal hem steunen. Van zijn operatie tot zijn revalidatie zullen we er zijn voor hem.’

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon