Vargas na zeven maanden in selectie Anderlecht

Vargas na zeven maanden in selectie Anderlecht

21 september 2011

 

Anderlecht geraakt stilaan op volle kracht. Ronald Vargas behoort verrassend tot de selectie voor de bekerwedstrijd in Lommel en de kans is zelfs reëel dat de Venezolaan vanavond aan de Gestelsedijk aan de aftrap komt.

Ariël Jacobs moet al een tijdje dromen van het moment waarop hij tegelijk Jovanovic, Suarez, Canesin, Gillet, Vargas en Mbokani ter beschikking heeft. En dat moment is nakend. De coach van Anderlecht verraste gisteren toen hij zijn selectie bekend maakte voor de bekerwedstrijd tegen Lommel. Ronald Vargas maakt namelijk voor het eerst deel uit van de wedstrijdkern van Anderlecht.

Vroeger dan verwacht, omdat aanvankelijk pas een comeback tegen eind oktober vooropgesteld werd én omdat Ariël Jacobs vorige week nog verkondigde dat de terugkeer van Vargas niet meteen verwacht moest worden. Maar dat Vargas nu al inzetbaar is, is volstrekt normaal. De Venezolaan liep op 6 februari een scheur aan de voorste kruisband, een scheur in de buitentste gewrichtsband én een scheur in de buitenste meniscus op.

Voor kruisbandletsels geldt een revalidatie tussen de vijf en de negen maanden. Met een comeback na ruim zeven maanden zit Vargas dus op schema. Het had zelfs iets sneller gekund, als de Venezolaan onderweg niet even afgeremd was door een ontsteking. Het ziet er dus naar uit dat Anderlecht helemaal geen groot risico nam door de geblesseerde Vargas deze zomer voor 2,5 miljoen euro over te nemen van Club Brugge.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon