Van Persie spreekt kruisband blessure tegen

Van Persie spreekt kruisband blessure tegen

5 september 2017

 

Robin van Persie heeft het bericht van zijn club Fenerbahçe, waarin werd gesproken van een kruisbandblessure, tegengesproken. In een bericht op social media geeft de topschutter aller tijden van het Nederlands elftal (vijftig doelpunten in 102 interlands) aan een kleine knieblessure te hebben en verwacht dat hij over drie weken weer fit is.

Van Persie zelf meldt niets over de ernst van de blessure en zegt alleen dat hij over drie weken weer fit hoopt te zijn. “Ik betreur dat de berichtgeving over mijn blessure tot stand is gekomen zonder mijn toestemming en goedkeuring. Ik heb een knieblessure waarvoor een hersteltijd van drie weken staat. Dat is de conclusie van diverse hoog aangeschreven kniespecialisten, gebaseerd op scans, tests en het feit dat ik de wedstrijd uitspeelde nadat ik de blessure opliep “, aldus Van Persie.

Eerder vandaag meldde zijn club Fenerbahçe nog dat de aanvaller een zware knieblessure had opgelopen. Fenerbahçe liet weten dat de aanvaller de voorste kruisband van zijn linkerknie had ingescheurd en dat er nog niets duidelijk was over de herstelduur. De medische staf van Oranje concludeerde vrijdag dat Van Persie in ieder geval niet kon meedoen tegen Bulgarije en stuurde hem terug naar Istanbul.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie