van Loo (KV Mechelen) is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld

van Loo (KV Mechelen) is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld

21 oktober 2013

 

Anthony van Loo is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld met een kruisbandletsel, zo Twitterde de verdediger van KV Mechelen maandag. “Zoals verwacht is het m’n kruisband. Het seizoen is gedaan…”, laat hij weten.

De 25-jarige Van Loo blesseerde zich zaterdag aan zijn rechterknie in de eerste helft van de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen KV Oostende. De verdediger van geelrood verdraaide even voor het halfuur zijn rechterknie en verliet het veld op per brancard.

De Belg, die dit seizoen in acht van de elf competitieduels in de basisopstelling begon, vreesde direct al voor een zware blessure. Na medisch onderzoek werd dat scenario bewaarheid: voorste kruisband afgescheurd, met een operatie en een revalidatie van minstens zes maanden tot gevolg. Volgende week maandag heeft Van Loo een nieuwe afspraak met de specialist om een definitieve beslissing te nemen wanneer de operatie zal plaatsvinden.

KV Mechelen staat na 11 speeldagen met 11 punten op de 10e plaats in de Jupiler Pro League

Slecht nieuws dus voor Van Loo, die in zijn hele carrière niet gespaard is gebleven van blessures. Zo kreeg hij in juli van 2008 te horen dat hij een erfelijke aandoening aan het hart heeft. Ook in het seizoen 2011/2012 kreeg hij weer blessureperikelen. Hij scheurde zijn kruisbanden in de linkerknie en speelde geen enkele officiële wedstrijd.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie