Valencia-doelman Alves loopt zware blessure op

Valencia-doelman Alves loopt zware blessure op

24 mei 2015

 

De blijdschap bij Valencia over het behalen van een ticket voor de voorronde van de Champions League is overschaduwd door een zware knieblessure van doelman Diego Alves. De doelman van Valencia heeft op de slotdag van de competitie de voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd. Ook de meniscus is beschadigd, zo maakte de Spaanse club zondag bekend.

De Braziliaanse goalie liep de blessure zaterdag op in het duel met Almería. Valencia won met 3-2 en plaatste zich daardoor voor de voorronde van de Champions League. In de 70ste minuut zakte de doelman door zijn knie na het nemen van uittrap. Iets daarvoor liep hij waarschijnlijk de knieblessure op na een botsing met de tegenstander…

De 29-jarige Alves gaat op korte termijn onder het mes en wacht daarna een maandenlange revalidatie. Het betekent dat de negenvoudige international van Brazilië een streep moet zetten door deelname aan de Copa América, die deze zomer wordt gehouden in Chili.

Valencia verwacht Diego Alves op zijn vroegst eind 2015 terug, wat inhoudt dat de nummer vier van de Primera División in de zomer op zoek moet naar een nieuwe doelman. Alves geldt als een erkende ‘penaltykiller’. Alves stopte al zestien strafschoppen in de Primera División, waarvan twee van Cristiano Ronaldo.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon