In Vrouwenvoetbal

21 januari 2012

 

FFC Frankfurt en Amerikaans Nationaal Dameselftal verdedigster Ali Krieger heeft vrijdag de voorste kruisband van haar rechterknie gescheurd.

Amerika speelde tegen de Dominicaanse Republiek de openingswedstrijd voor het Olympisch kwalificatie toernooi in Vancouver. Laat in de eerste helft viel de rechtsback uit toen er een harde roekeloze overtreding werd gemaakt op Krieger, die overigens onbestraft bleef.

Krieger is 6 tot 8 maanden uit de roulatie en mist hiermee zeer waarschijnlijk de Olympische Spelen in Londen. De 27 jarige Krieger speelde tot nu toe 26 interlands voor USA en speelde een zeer goed WK vorig jaar in Duitsland. Ze speelde elke minuut van de zes wedstrijden en scoorde de beslissende strafschop tegen Brazilië in de kwartfinale.

Krieger is bezig aan haar 5e seizoen bij FFC Frankfurt waar ze een populaire sleutelspeelster is van één van de beste dames teams van Europa.

 

Recente artikelen
Reacties
  • Sawyer
    Beantwoorden

    Achterlijk dat deze tackle niet bestraft werd, Ali Krieger is waarschijnlijk één van de beste rechtsbacken in de wereld. Heel jammer dat ze hierdoor waarschijnlijk de Olympisch Spelen mist. Men moet eens dringend werk gaan maken om vrouwelijk refs beter op te leiden, er zijn nog een aantal dingen gebeurd in dit tournooi dat echt niet door de beugel kunnen.

Laat een reactie achter

0