In Ultimateinstability

Trainingsmateriaal voor optimale kruisband revalidatie

Ultimateinstability® omvat een trainingsvisie waarbij eigenschappen van water een grote rol spelen. Dankzij de traagheid van water ontstaat er een onvoorspelbare kracht die veel instabiliteit veroorzaakt tijdens het trainen. Deze instabiliteit zorgt ervoor dat je continu geprikkeld wordt om jouw bewegingen beter te coördineren en corrigeren. Hierdoor ben je constant je grenzen van beweging aan het verkennen en train je jouw lichaam om beter om te gaan met de verandering

Ultimateinstability®

De verfrissende kijk van Ultimateinstability op bewegen draagt bij aan een revolutie in de sportwereld. De Aquabags, Aquaballs en het Hydrovests dagen uit om je persoonlijke bewegingsgrenzen te verkennen door de onvoorspelbare kracht van het bewegende water.

Niet alleen FC Barcelona maakt gebruik van de Ultimateinstability producten, ook vele aangesloten fysiotherapeuten binnen het netwerk van FC kruisband weten met de producten het revalidatie proces te optimaliseren door in een veilige setting, variabele belasting toe te kunnen voegen aan de kruisband revalidatie. Naast dat dit het herstelproces versneld zul je hiermee ook eerder het vertrouwen herwinnen in je geblesseerde knie.

Graag lichten we de volgende trainingsmaterialen toe die jouw kruisband revalidatie effectiever kunnen laten verlopen:

Aquabags

Aquabags® zijn cilindervormige opblaasbare zakken die gevuld worden met water en lucht. De onstabiele watermassa die door het gebied stroomt, helpt om je (kern)stabiliteit te verbeteren en kracht te ontwikkelen. Het stimuleert niet alleen de grotere maar juist ook de kleinere spiergroepen die belangrijk zijn tijdens jou revalidatie.

Te verkrijgen via de FC Kruisband webshop

Aquaballs

Aquaballs™ zijn simpelweg veelzijdig. Ze kunnen gebruikt worden als kettlebell, medicine ball, tornado ball of dumbell maar dan met een verstorende twist. Geen enkele herhaling is hetzelfde, wat van elke training weer een uitdaging maakt. Door de ronde vorm van de bal zal het water zich sneller stabiliseren dan bij de Aquabag. Dit maakt de Aquaball de perfecte aanvulling om in een vroeg stadium gecontroleerde verstoring toe te voegen aan de revalidatie

Hydrovests

Met dit innovatieve gewichtsvest heeft Ultimateinstability de sportinnovator award gewonnen.
Dit comfortabele Hydrovest integreert instabiliteit in je dagelijkse training om zo je bewegingspatronen te optimaliseren en je motorisch leerproces te versnellen. Je lichaam zal voortdurend de grenzen van zijn bewegingsvrijheid ontdekken en je leert je beter aan te passen aan de steeds veranderende omgeving, wat een voorsprong geeft in het dagelijks leven, bij sport en blessurepreventie of herstel.

Meer weten over het inzetten van de materialen?

Recente artikelen
0