Topaankoop Premier League-promovendus voorlopig uitgeschakeld

Topaankoop Premier League-promovendus voorlopig uitgeschakeld

2 september 2015

 

AFC Bournemouth moet het de komende maanden stellen zonder top aankoop Max Gradel. De spits blijkt zijn kruisband van de linkerknie te hebben gescheurd en keert waarschijnlijk pas rond maart 2016 terug. Het wegvallen van de Ivoriaan is een fikse tegenvaller voor the Cherries: Gradel behoorde tot de belangrijkste aanwinsten van deze zomer.

De 27-jarige Gradel werd de voorbije transferperiode voor maar liefst 9,5 miljoen euro overgenomen van Saint-Etienne. Hij gold als de topaankoop van Bournemouth voor het nieuwe seizoen. In de Ligue 1 was de Ivoriaan de afgelopen voetbaljaargang goed voor zeventien doelpunten.

Gradel speelde mee in de eerste vier competitieduels van het nieuwe seizoen, maar moest afgelopen weekend tegen Leicester City voortijdig het veld verlaten. Uit scans is nu gebleken dat de 27-jarige international fors gehavend is. Hij wordt binnenkort geopereerd.

In 2013 hield eenzelfde blessure hem al eens geruime tijd aan de kant. Bournemouth staat na vier duels elfde in de Premier League. Het verloor nipt van Aston Villa en Liverpool, won bij West Ham United en speelde dus gelijk tegen Leicester. Gradel kwam in al die duels in actie.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie