Niels LangensMSc. Sportfysiotherapeut & Manueeltherapeut

“Revalideren is een fysieke én mentale uitdaging. Inzet, motivatie en doorzettingsvermogen zijn nodig om het einddoel te bereiken!”

Een duidelijk plan en goede communicatie tussen de sportfysiotherapeut, orthopeed en revalidant is nodig om de lange revalidatie tot een succes te brengen. Belangrijk is dat vooruitgang van de revalidatie, zoals de kracht in het been, objectief wordt gemeten. Stap voor stap toewerken naar het doel op basis van criteria! Van een knie die weer happy is, naar intensieve krachttraining, rennen/springen en uit eindelijk training op het veld of zaal.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van knieklachten en de voorste kruisband in het bijzonder. Bij FysioSupport begeleid ik revalidanten na een knie-operatie en zie ik patiënten voor een second opinion bij langdurige/complexe klachten. Daarnaast testen we met een Biodex krachttest en een Screening Return to play veel kruisbandrevalidanten vanuit de gehele regio, vaak in samenwerking met Kliniek ViaSana. Daarnaast werk ik bij Kliniek ViaSana als knie-expert voor eenmalige consulten en de controles na een voorste kruisbandreconstructie.

www.fysiosupport.nl

0