Strootman in wedstrijdselectie AS Roma

Strootman in wedstrijdselectie AS Roma

20 februari 2016

 

Kevin Strootman kan zondagavond in de thuiswedstrijd tegen Palermo zijn rentree voor AS Roma maken. De middenvelder is door trainer Luciano Spalletti in de wedstrijdselectie opgenomen. ‘Kevin maakt zondag deel uit van de ploeg’, bevestigde trainer Luciano Spalletti zaterdag de terugkeer van de Oranje-international.

De 26-jarige Strootman kwam sinds 25 januari 2015 niet meer in actie voor Roma vanwege problemen met zijn knie. Op 5 februari maakte hij al zijn eerste speelminuten  bij de beloften van de Romeinse club. Tegen Avelino benutte hij een strafschop.

In maart 2014 liep de oud-speler van Sparta een zware kruisbandblessure op, die hem onder meer het WK in Brazilië kostte. Strootman maakte eind 2014 zijn rentree, maar die bleek van korte duur. Eind januari 2015 werd tijdens een kijkoperatie kraakbeenletsel aangetroffen, waardoor hij opnieuw ver werd teruggeworpen.


Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen merkte de 25-voudig Oranje-international dat hij zijn linkerknie nog steeds niet volledig kon belasten, waardoor een derde medische ingreep noodzakelijk bleek.
Roma speelt zondagavond om 20.45 uur voor eigen publiek tegen Palermo. De Romeinen bezetten na 25 wedstrijden de vierde plek in de Serie A.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie