Stengs: “Of ik de gelukkigste man op aarde ben?

Stengs: “Of ik de gelukkigste man op aarde ben?

20 januari 2019

 

Calvin Stengs: “Of ik de gelukkigste man op aarde ben? Misschien wel ja. Ik heb laten zien dat ik weer een goaltje kan maken. In het begin was ik nog angstig, nu gaat het steeds beter. Hopelijk is dit de verlossing. Ik ben erg gelukkig. Ik hoopte op die flits en die actie.”, vertelde Stengs na de 3-0 overwinning voor de camera van FOX Sports.

Zaterdagavond na de wedstrijd tussen AZ en FC Utrecht straalde Stengs van oor tot oor nadat hij op zeer fraaie wijze de 3-0 op het scorebord had gezet. Het was zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd sinds 20 mei 2017. Stengs counterde en soleerde zich op uiterst fraaie wijze langs vier man van FC Utrecht en schoot de bal daarna heerlijk achter FC Utrecht-keeper Jensen. De vreugde van Stengs sprak boekdelen.

De buitenspeler maakte al eerder zijn rentree (14 maanden) nadat hij in 12 augustus 2017 een voorste kruisband blessure had opgelopen tijdens het uitduel met PSV op de eerste speeldag van de competitie. Stengs geeft aan dat het psychologisch belangrijk was dat hij voor de winterstop zijn opwachting maakte in de wedstrijd PSV – AZ van dit seizoen aangezien hij daar zijn blessure opliep. “Die wedstrijd heeft ook geholpen, het is belangrijk dat ik daar ben geweest. Dat ik negentig minuten heb kunnen spelen. Vorig seizoen waren dat er vijf. Nu is het op naar meer.”

AZ-coach John van den Brom is ‘ongelooflijk blij’ voor Stengs, vertelde hij bij de NOS. “Hij maakte een fantastische goal, dat doet wat met je. Ik weet dat hij lang naar dit moment heeft uitgekeken. Je weet ook dat hij dit nodig heeft, hopelijk laat hij meer van dit soort dingen zien.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Fantastisch doelpunt en moment ??⚽️? • #Repost @calvinstengs ・・・ Happy with the win and my goal!! ?⚽️

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband) op

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops