Spits VFL Wolfsburg scheurt voor tweede keer zijn kruisband

Spits VFL Wolfsburg scheurt voor tweede keer zijn kruisband

5 augustus 2012

 

VfL Wolfsburg heeft een fikse tegenvaller te verwerken gekregen in de voorbereiding. Spits Patrick Helmes liep zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Manchester City (0-2 verlies) namelijk een zware knieblessure op.

De 28-jarige Helmes begon in de basis tegen Manchester City, maar moest zich al in de 35ste minuut per brancard van het veld laten dragen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de spits zijn kruisband in de rechterknie heeft afgescheurd en daardoor zes tot negen maanden niet in actie kan komen voor VfL Wolfsburg.

“Dit is heel slecht nieuws voor Patrick en het hele elftal”, reageert trainer Felix Magath in Kicker. De dertienvoudig international van Duitsland is sinds januari 2011 voor Wolfsburg actief. Hij werd voor acht miljoen euro overgenomen van Bayer Leverkusen.

Bij Wolfsburg staat de Nederlander Bas Dost onder contract. De spits, afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie, werd deze zomer weggeplukt bij SC Heerenveen. Voor  Dost kan de blessure van Helmes mogelijk nog goed uitpakken, hij is immers een directie concurrent van de Duitse spits.

 

Tweede keer

Voor Helmes is het de tweede maal dat hij zijn rechter voorste kruisband scheurt. In juni 2009, destijds aanvaller van Bayern Leverkusen, scheurde Helmes tijdens een onschuldig potje voetbal op vakantie zijn kruisband.
Met 21 doelpunten was hij clubtopscorer en beleefde de goalgetter zijn meest productieve seizoen in de Bundesliga. Helmes kampte lang met een vervelende nasleep van zijn knieblessure. In de zomer van 2010 meldde hij zich pas weer volledig fit op het trainingsveld van Bayer Leverkusen. Dit kostte hem uiteindelijk ook het WK in Zuid-Afrika.
Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon