Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs

Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs

29 februari 2024

De halve finale van het bekerduel tussen Feyenoord – FC Groningen werd overschaduwd door een mogelijk ernstige knieblessure voor Feyenoord speler Calvin Stengs.

Aan het einde van de wedstrijd, het was al in de blessuretijd, kreeg Stengs een zware tackle van achteren op beide knieën. Je zag direct dat het voor de 25-jarige Stengs helemaal mis was. In tranen, boos, geschrokken, verdriet, pijn en met de handen voor de ogen verliet Stengs per brancard van het veld.

De trainer van Feyenoord vertelde na de wedstrijd uitgebreid over de blessuren van zijn speler Stengs: “Laat het alsjeblieft niet weer iets ernstigs zijn”, zei Slot. “Ik hoop dat het tranen van de schrik waren. Dat het er slecht uitziet, is helder. Je zou hem een knie gunnen als die van jou of mij.”

Toen Arne Slot als assistent van John van de Brom bij AZ werkte maakte hij de zware kruisbandblessure van Stengs mee. Deze liep Stengs op na een duel met Arias in de openingswedstrijd in augustus 2017 in het PSV Stadion. Zijn rentree maakte hij 14 maanden later. Slot zei: “Voor die blessure was hij weergaloos, daarna is hij ook een heel goede voetballer geworden. We zullen nooit weten wat de precieze impact van die blessure is geweest, maar nu is hij nog steeds erg belangrijk. Met zijn doelpunten, zelfs voor Oranje, en zijn assists, vandaag ook weer. Wat als die blessure er niet was geweest? Dan had hij niet bij Feyenoord gespeeld.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie