Seizoen voorbij voor Tottenham-middenvelder Sandro

Seizoen voorbij voor Tottenham-middenvelder Sandro

18 januari 2013

 

Het seizoen 2012/13 is voor Sandro tot een einde gekomen.
De verdedigende middenvelder van Tottenham Hotspur onderging eerder deze week een knieoperatie, waarna de club in een statement liet weten de Braziliaan kwijt te zijn voor de rest van het seizoen.

De middenvelder liep afgelopen zaterdag in het uitduel met Queens Park Rangers (0-0) de knieblessure op. Aanvankelijk ging de club al uit van een zware blessure. Die vermoedens zijn nu bevestigd door de club uit de Premier League: de Braziliaan heeft zijn voorste kruisband gescheurd en meniscus beschadigd in de rechterknie .

De blessure van de middenvelder is een zware tegenvaller voor het elftal van trainer André Villas-Boas. De 23-jarige Sandro, zestienvoudig international van Brazilië, was dit seizoen een onbetwiste basisspeler in Noord-Londen: hij begon alle 22 competitiewedstrijden in de basisopstelling en was daarin één keer trefzeker.

De kans is aanwezig dat Tottenham Lewis Holtby, die in de zomer van Schalke 04 naar Londen zou komen, in januari al laat overvliegen. Spelers als Scott Parker en Jake Livermore mogen eveneens hopen op een basisplaats.

Tottenham staat op de vierde plaats met vijftien punten achterstand op koploper Manchester United. Chelsea, dat derde staat, heeft een voorsprong van twee punten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie