Seizoen voorbij voor Lokeren-revelatie Ayanda Patosi

Seizoen voorbij voor Lokeren-revelatie Ayanda Patosi

29 januari 2013

 

Slecht nieuws voor Lokeren: het seizoen van Ayanda Patosi , één van de smaakmakers van de Belgische competitie, zit erop. De Zuid-Afrikaanse middenvelder is dinsdag  geopereerd aan z’n voorste kruisband van de rechterknie.

Patosi scheurde een maand geleden z’n voorste kruisband, vermoedelijk in de uitwedstrijd tegen Kortrijk op 21 december (2-3), na een tackle van Brecht Dejaegere. Aanvankelijk leek de blessure niet zo ernstig, maar nu blijkt een operatie wel noodzakelijk.
Patosi deed tien dagen geleden zowaar nog 20 minuten mee tegen OH Leuven – en scoorde in blessuretijd -, meteen z’n laatste speelminuten van het seizoen!
“Een serieuze aderlating voor ons team”, zegt Lokeren-coach Peter Maes in Het Laatste NieuwsLokeren.”Het is heel erg voor die jongen. Hopelijk knokt hij keihard en leert hij eruit. Dit is voor ons team een serieuze aderlating. Patosi is iemand met veel creativiteit en een hoge efficiëntie”. “Hopelijk toont Ayanda veel zelfdiscipline en professionalisme, want het wordt een lange, zware weg terug. We zullen hem zo goed en zo strict mogelijk begeleiden.”
De speler zelf wou niet reageren. “Ik praat liever niet, want ik voel me te slecht”, klonk het in Het Laatste Nieuws.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon