Seizoen nu al voorbij voor Ajacied Donald

Seizoen nu al voorbij voor Ajacied Donald

11 augustus 2008
Voor Mitchell Donald is het seizoen al voorbij, voordat het goed en wel begonnen is. De middenvelder van Ajax blijkt in de Amsterdam Tournament-wedstrijd tegen Inter de voorste kruisband van zijn linkerknie te hebben afgescheurd.

De 19-jarige Donald wordt op korte termijn geopereerd en is vervolgens acht tot negen maanden uit de roulatie. Mogelijk kan hij in de laatste weken van het komende seizoen weer voorzichtig meetrainen met de Amsterdamse selectie.

16 september 2008

Ajacied Donald voorzien van nieuwe kruisband

Mitchell Donald kan definitief gaan werken aan het herstel van zijn zware knieblessure. De jonge middenvelder scheurde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Ajax zijn voorste kruisband af en gaat een zwaar revalidatieproces tegemoet.

Tijdens de afgelopen editie van het Amsterdam Tournament sloeg het noodlot toe voor de negentienjarige Donald. Tijdens een duel met Internazionale-spits Adriano draaide de knie van de middenvelder ongelukkig weg, waarna hij kermde van de pijn. Onderzoek wees later uit dat hij zijn voorste kruisband had afgescheurd.

Donald werd in het OLVG te Amsterdam geholpen aan zijn knieblessure. Zo kreeg hij daar een nieuwe voorste kruisband. De middenvelder is zonder kleerscheuren uit de operatie gekomen. “Ik heb al geprobeerd om mijn eerste stappen te zetten met krukken, maar het doet nog wel pijn”, gaf de jongeling aan tegenover de officiële website van Ajax.

Voor Donald is het nu zaak om zich volledig te richten op zijn revalidatie. Op een dergelijke blessure staat een periode van zes tot negen maanden. Voor de middenvelder komt de blessure op een lastig moment. Zo was de fysiek sterke speler op weg om zich definitief in de A-selectie van trainer Marco van Basten te nestelen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle