Rossi scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband

Rossi scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband

10 april 2017

 

Giuseppe Rossi heeft voor de derde keer in zijn carrière zijn voorste kruisband gescheurd. De Italiaanse spits van Celta de Vigo viel gisteren in het verloren duel met Eibar (0-2) geblesseerd uit.

Uit onderzoek is vandaag gebleken dat de 30-jarige Fiorentina-huurling zijn voorste kruisband in zijn linkerknie heeft afgescheurd. Een operatie is noodzakelijk, zo stelt Celta, waardoor Rossi opnieuw lang aan de kant zal staan.

Het is de zoveelste tegenslag voor de oud-international, 29 interlands. Rossi liep in oktober 2011 en in april 2012 (tijdens een training) al twee keer eerder een gescheurde voorste kruisband op aan zijn andere knie en miste daardoor het EK.
In januari 2014 liep hij ook schade op aan zijn vkb nadat hij in de zomer gekocht was door Fiorentina en op dat moment met 14 doelpunten topscorer was van de Serie A. Ook miste hij door deze blessure het WK in Brazilië.

Dit seizoen kwam de spits in de Primera División achttien keer in actie voor Celta. Rossi scoorde vier keer en maakte vorige week, 3 april, nog een hattrick tegen Las Palmas.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie