Rodriguez mist WK door kruisbandblessure

Rodriguez mist WK door kruisbandblessure

7 april 2014

 

Jay Rodriguez kan een streep zetten door zijn droom om voor Engeland uit te komen tijdens het komende WK in Brazilië. De aanvaller van Southampton scheurde zaterdag tijdens het competitieduel met Manchester City (4-1 nederlaag) na 26 minuten de voorste kruisband van zijn rechter knie.  Rodriguez wilde een bal met zijn voet uit de lucht plukken, maar kwam totaal verkeerd neer en zakte door zijn knie.

De 24-jarige vleugelspeler wordt op korte termijn geopereerd en is waarschijnlijk zes tot negen maanden uit de roulatie. Daarmee nemen de offensieve problemen voor bondscoach Roy Hodgson alleen maar toe in de aanloop naar het WK. Nadat eerder Arsenal-aanvaller Theo Walcott een zware knieblessure opliep, overkwam het afgelopen weekend dus Jay Rodriguez.

Ondanks het feit dat hij pas één interland achter zijn naam heeft staan leek Rodriguez zeker van een plek in de WK-selectie. Na het wegvallen van Theo Walcott, ook een gescheurde voorste kruisband, werd de aanvaller van ‘the Saints’ gezien als een zekerheid.

Op 15 november 2013 maakte de ex-speler van Barnsley zijn debuut voor Engeland tijdens het vriendelijke duel met Chili (2-0 nederlaag op Wembley). Rodriguez scoorde dit seizoen al 15 keer in de Premier League en daarmee is hij na Daniel Sturridge de meest scorende Engelsman op de Europese velden.

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord