Revaliderende Mulenga terug bij teamgenoten

Revaliderende Mulenga terug bij teamgenoten

24 februari 2012

 

Jacob Mulenga is terug op het trainingsveld van FC Utrecht nadat hij iets minder dan vier maanden geleden werd geopereerd aan de kruisband van zijn linkerknie.

De Zambiaanse aanvaller volgde de afgelopen maanden een hersteltraject bij de KNVB in Zeist, maar is nu zover dat hij weer het veld op mag bij FC Utrecht.

En dat voelde prima, zo goed zelfs dat het voor Mulenga haast niet voor te stellen is dat hij herstellende is van een zware ingreep. Hij zou voor zijn gevoel zo weer aan de bak kunnen. Tegelijkertijd weet de altijd optimistische Afrikaan ook dat hij geen onnodige risico’s mag nemen. Voor de oersterke Zambiaan, goed voor zeven goals in de eerste elf duels, is het vooral belangrijk dat hij weer terug is bij de groep. Stiekem hoopt hij nog dit seizoen – dat afloopt op 5 mei of dan verlengd wordt met eventuele play-offs – zijn rentree te maken.

Mulenga raakte in de thuiswedstrijd tegen Ajax (6-4) opnieuw ernstig geblesseerd. De Zambiaan was aan het begin van het seizoen teruggekeerd van een zware kwetsuur aan zijn rechterkruisband en scheurde tegen de Amsterdammers zijn linkerkruisband af.

‘Vergeleken met de vorige keer, toen ik mijn andere kruisband afscheurde, voelt het nu veel normaler. Na zes weken liep ik al zonder krukken. Het gaat nu harder, maar ik moet waakzaam zijn’, zegt Mulenga in het AD.

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband