Rentree Vlaar ruim half jaar uitgesteld

Rentree Vlaar ruim half jaar uitgesteld

19 september 2008 

 

Ron Vlaar moet zijn langverwachte rentree bij Feyenoord met ruim een half jaar uitstellen. Bij de onfortuinlijke verdediger is vrijdag tijdens een kijkoperatie opnieuw een zware knieblessure vastgesteld.

Hij heeft schade opgelopen aan een kruisband. Dat gebeurde woensdag tijdens de training in De Kuip in een duel met Kevin Hofland.

Vlaar (23) miste het grootste deel van vorig seizoen door een inscheuring van de voorste kruisband, ook in zijn linkerknie. In oktober 2007 onderging hij een operatie. Vlaar kreeg te maken met een extra tegenslag doordat hij een bacteriële infectie opliep.

Hersteld
Aan het begin van dit seizoen was hij volledig hersteld, maar in de voorbereiding raakte hij geblesseerd aan de mediale band van zijn knie. Afgelopen week hervatte Vlaar de groepstraining, totdat het op de training van woensdag opnieuw misging.

De komende weken bekijkt de medische staf van Feyenoord welke strategie gevolgd moet worden voor het herstel van de blessure. Mogelijk dient Vlaar een nieuwe operatie te ondergaan.

Een andere optie is dat hij via een revalidatietraject herstelt van de kwetsuur. De verwachting is hoe dan ook dat Vlaar niet binnen zes maanden terug op het veld is.

Een jaar geleden speelde hij zijn voorlopig laatste wedstrijd: Roda JC – Feyenoord (1-3), op 16 september 2007.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie