Rentree Van Ginkel na 6 maanden

Rentree Van Ginkel na 6 maanden

21 maart 2014

 

Marco van Ginkel heeft vandaag (vrijdag) zijn rentree gemaakt namens Chelsea. Tijdens een wedstrijd van Onder-21 tegen Manchester United Onder-21 kwam hij direct na rust binnen de lijnen en speelde zijn eerste 45 minuten na 6 maanden afwezigheid. De wedstrijd eindigde in 0-0. Bij Chelsea droeg Nathan Aké de aanvoerdersband.

De 21-jarige middenvelder, die afgelopen zomer werd overgenomen van Vitesse, liep eind september een gescheurde kruisband op, maar herstelde vliegensvlug. Half februari hervatte hij de training al bij de Londense club en een maand later volgt nu zijn rentree.

Mogelijk kan Van Ginkel deelnemen aan het WK. ‘Je weet natuurlijk nooit hoe het verloopt, ik wil eerst wedstrijdfit worden’, zei hij eerder deze week. ‘Iedereen heeft natuurlijk dromen. Maar ik weet nu niet of het WK realistisch is. Ik zal een hoop minuten moeten maken om bij Oranje te komen en die heb ik nu zeker nog niet in de benen. Dan moet er nog wel wat gebeuren.’

Van Ginkel speelde slechts vier wedstrijden voor Chelsea toen eind september tijdens het League Cup-duel met Swindon Town het noodlot toesloeg. De schade aan de knie, een gescheurde kruisband, wees op een herstelperiode van negen maanden. Het herstel verliep veel sneller dan verwacht en tegen de reserves van Manchester United volgde zijn rentree.

 

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband