Rentree op trainingsveld Chelsea voor Van Ginkel

Rentree op trainingsveld Chelsea voor Van Ginkel

14 februari 2014

 

“Net mijn eerste training met een jeugdteam meegedaan! Nu doorgaan!”, liet een gelukkige Van Ginkel weten via Facebook.

Marco van Ginkel heeft donderdag zonder problemen aan een groepstraining bij Chelsea meegedaan. De talentvolle middenvelder, die in september geblesseerd raakte, trainde mee met een jeugdselectie.

Positief gestemd
De 21-jarige voetballer, die in de zomer van Vitesse naar Chelsea verhuisde, klonk na de eerste groepstraining heel opgewekt. ,,Ja, ik ben heel positief gestemd’’, aldus Van Ginkel op de website van Sport-Promotion. ,,Het was de eerste groepstraining met daarin ook partijvormen en ik heb alles meegedaan. Dat ging hartstikke goed. Ik had geen angst om de duels aan te gaan. Ik heb ook niets gevoeld en ik heb eerlijk gezegd niet eens aan mijn blessure gedacht.’’

Op schema
De revalidatie van Marco van Ginkel verloopt tot dusverre voorspoedig. De technicus scheurde op 24 september van het vorig jaar in de bekerwedstrijd tegen Swindon Town de voorste kruisband van zijn rechterknie af, waarna hij in Barcelona werd geopereerd. Op trainingsaccommodatie Cobham werkt Van Ginkel nu een intensief programma af om zo snel mogelijk weer fit te worden. De middenvelder ligt goed op schema en hoopt dit seizoen nog speelminuten te maken. Dat zal zeker bij de beloften gaan gebeuren, maar of er nog een kans is dat hij ook nog voor het eerste elftal zal uitkomen, is nog onduidelijk.

Wedstrijdfit
,,Daar doe ik ook geen uitspraken over’’, benadrukt Van Ginkel. ,,Mijn doel is eerst wedstrijdfit te worden en dan zal ik mijn rentree bij de beloften maken. Of dat al in de maand maart of april kan, weet ik echt nog niet. Ik houd me vast aan de schema’s van de doktoren bij Chelsea en die medici zijn heel tevreden over mijn vorderingen.’’

Topvorm
Marco van Ginkel denkt ook nog niet aan het WK in Brazilië. De kans was anders erg groot geweest dat hij bij de eindronde tot de selectie van bondscoach Louis van Gaal had behoord. ,,Dat WK zou natuurlijk een bonus zijn, maar mijn eerste doel is om weer fit te worden en bij Chelsea wedstrijden met de beloften te spelen. Als dat op korte termijn zou lukken, dan weet je nooit waartoe dat nog kan leiden. Ik moet ook nog in topvorm raken en dat heeft als je zo lang langs de kant hebt gestaan even tijd nodig.’’

Mourinho
Trainer José Mourinho van de huidige koploper van de Premier League liet onlangs weten dat Van Ginkel dit seizoen niet meer voor het eerste elftal in actie komt. De Portugees verwacht dat de international van Oranje begin april weer wedstrijden bij de beloften kan spelen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon