Rentree en debuut Ryan Thomas bij PSV

Rentree en debuut Ryan Thomas bij PSV

6 oktober 2019

 

Goed nieuws voor Ryan Thomas! De middenvelder van PSV heeft vanmiddag zijn rentree gemaakt na zijn kruisband blessure in het eerste elftal. In de thuiswedstrijd tegen VVV (4-1 winst) mocht Thomas in de 84ste minuut invallen. Hij verving Erick Gutiérrez bij een 3-1 stand. Zijn rentree betekende tevens zijn debuut voor PSV.

Ryan Thomas staat sinds de zomer van 2018 onder contract voor PSV, dat hem overnam van PEC Zwolle. De Nieuw-Zeelander scheurde in augustes, op zijn tweede training bij PSV, zijn voorste kruisband. Sinds 22 september, bij de thuiswedstrijd tegen Ajax, zat Thomas de laatste drie Eredivisie-wedstrijden van PSV bij de selectie, maar tot een invalbeurt kwam het nog niet.

Vanmiddag dus, ruim vierhonderd dagen na zijn komst naar Eindhoven, debuteerde de 24-jarige Thomas in het eerste elftal van PSV in het Philips Stadion.

Dit vertelt Thomas aan vi.nl.
“Geweldig, ik voel me heel goed. Eindelijk. Het was een heel moeilijke periode, maar het is zó mooi om terug te zijn bij de jongens. De laatste weken trainde ik natuurlijk al mee met de groep en reisde ik ook met de jongens mee naar wedstrijden. Dat was wel het moment dat ik me weer een PSV-speler voelde. Dit maakt het echt nog veel beter”

Of hij alweer helemaal op het oude niveau terug is?
“Er is geen verschil met hoe ik voor de blessure was en hoe ik nu ben. Ik krijg vertrouwen uit de trainingen. Die gaan goed en de jongens reageren ook goed op me. Het is heel fijn als je als jongen terugkomt en je zó door een groep wordt opgevangen. Het is ook heel fijn als je trainer je zoveel vertrouwen geeft. Dat had hij al vanaf dag één. Hij vertelde me wat hij van me verwachtte en het is ook goed om complimenten van hem te krijgen.”

“Hij heeft hier meer dan een jaar keihard voor gewerkt. Als je op de tweede training van je nieuwe club geblesseerd raakt en er dan een jaar uitligt, is dat heel zwaar”, zei coach Mark van Bommel.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon