Rendla: "Kan mijn kruisband niet meer afscheuren"

Rendla: "Kan mijn kruisband niet meer afscheuren"

20 maart 2014

 

Andrej Rendla speelde onlangs met Jong FC Twente tegen Sparta Rotterdam voor het eerst sinds zijn knieblessure weer een volledige wedstrijd. Daarmee is er voor de aanvaller bijna een einde gekomen aan de revalidatieperiode.

De Slowaakse aanvaller won met Jong FC Twente met 0-1 bij Sparta Rotterdam, de plek waar hij in november 2007 zijn debuut maakte in het eerste elftal.

“Het was een geweldig gevoel om eindelijk weer een normale wedstrijd te kunnen spelen”, vertelt Andrej Rendla bij Twente TV. “Dat is ook waar ik het voor gedaan heb. Ik ben een voetballer en wil niets anders. De gedachte niet meer te kunnen voetballen was voor mij niet te accepteren en dat heeft me de kracht gegeven nog een keer het revalidatietraject te doorlopen. Ik moet gewoon voetballen, wat moet ik anders. Dat is de enige weg voor mij.” Nu de competitie met Jong FC Twente in de laatste fase zit is het plan van Rendla duidelijk. “Ik wil zoveel mogelijk zien te spelen, zorgen dat ik helemaal fit wordt. En dan focus ik mij op het volgende seizoen. Om in vorm te raken voor de voorbereiding”.

Rendla scheurde 3 keer zijn kruisband en er zijn nu rigoureuze maatregelen genomen. “Er zit geen kruisband meer en dat betekent dat ik ‘m niet meer kan scheuren”, zegt de de Slowaak met een glimlach.

BEKIJK HIER HET INTERVIEW

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie