Reis zet een punt achter zijn loopbaan

Reis zet een punt achter zijn loopbaan

20 maart 2019

 

Jonathan Reis heeft op zijn 29ste een punt achter zijn professionele loopbaan gezet. De Braziliaan stopt met het zoeken naar een nieuwe profclub.

Acht jaar nadat Jonathan Reis als speler van PSV een verschrikkelijke blessure opliep heeft hij nog altijd last van zijn knie en dat maakt voetballen op topniveau onmogelijk. “Het gaat niet meer”, vertelt Reis woensdag in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

 

19 December 2010 kwam de 21 jarige Braziliaan in botsing met Roda JC Doelman Przemyslaw Tyton. Een verschrikkelijk moment. Al snel werd de ernst van de kwetsuur duidelijk. “Dat moment was misschien wel het ergste wat je als voetballer kunt meemaken. Ik heb nu nog pijn aan de knie en het maakt voetballen op topniveau onmogelijk, maar het is niks vergeleken met wat ik toen voelde”, verzekert de Braziliaan aan het regionale dagblad. “Tyton verwijt ik niets. Hij heeft zich verontschuldigd en is naar mij blijven informeren. Het was een fair duel.”

Een medisch wonder dat Reis na deze blessure zijn rentree heeft kunnen maken bij Vitesse in de Eredivisie. Vlak na zijn aftocht kreeg de Reis destijds te horen van de artsen dat hij vijf procent kans had op volledig herstel. Helaas ging het sindsdien bergafwaarts. Na weinig succesvolle avonturen bloeide de spits in Japan nog eenmaal op. Met Consadole Sapporo promoveerde Reis en hij vond makkelijk het net.

Hij gaat nu niet meer actief zoeken naar een nieuwe club. “Mijn laatste wedstrijd dateert van een jaar geleden. Het gaat hem niet meer worden.” Reis is tegenwoordig jeugdtrainer van Brumadinho FC. Hij probeert jongens van tien, elf jaar beter te laten worden. “In de toekomst wil ik nog een keer naar PSV, al is het maar als toeschouwer. De club is ondanks dat ene moment ook een heel mooi deel van mijn leven. Bij PSV ben ik groot geworden en opgevoed.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband